Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Десет етажна сграда за един ден с иновации

Десет етажна сграда

Десет етажна сграда за един ден с иновативната технология на Broad Group.

Китайската Broad Group разработи технология за монтаж на сгради, която осигурява ненадминат темп на строителство. Отне само 28 часа и 45 минути да се създаде десет етажна сграда от предварително сглобени конструкции на Living Building.

Основните елементи на новата система са модули, произведени в завода. Те се основават на рамка от неръждаема стомана. Той съдържа всички обичайни компоненти за жилищно пространство, включително топлоизолация, електрически кабели, водопроводни инсталации, остъкляване, вентилация и декорация.

Монтаж

Плочите B-CORE, разработени от Broad Group, се използват, като подове. Те се състоят от два стоманени листа, свързани помежду си по цялата площ от огромен брой къси тръби, инсталирани вертикално. Според компанията подобно решение е 10 пъти по-леко и 100 пъти по-силно от традиционния дизайн.

Компактен дизайн на панелите

Важно предимство

на Living Building е, че отделните ѝ компоненти са оразмерени, за да се поберат в стандартен контейнер за транспортиране. Благодарение на това, предварително сглобените блокове в завода могат да бъдат удобно доставени до почти всяка точка на света, като се използват съществуващите методи за транспортиране.

Готови сле монтаж

Когато модулите се занесат на строителната площадка, остава само да ги сгънете, като кубчета, в сграда с желания размер, като ги закрепите с болтове. Сглобената по този начин конструкция, след свързване на комуникациите, е напълно готова за обитаване.

„Living Building се нуждае от най-ниската консумация на енергия в света: къщата има 22 см топлоизолация, стъкла с много стъкла, външна слънчева защита, рекуперативна вентилационна система и интелигентна система за управление, която намалява енергийните разходи 5-10 пъти в сравнение с конвенционалните сгради . „, – казва производителят.

Бърз и лесен монтаж

За да постигне рекордната скорост на строителство, Broad Group разполага най-малко три крана и много работници. Следователно в действителност инсталирането на висока сграда от Living Building в повечето случаи ще отнеме период, много по-дълъг от един ден. Независимо от това е ясно, че дори при обичайното темпо на работа сградите могат да се издигат по новата технология много по-бързо, отколкото при използване на обичайните методи.

Устойчиви сгради

Според Broad Group системата позволява създаването на устойчиви  и енергийно ефективни сгради. Структурите са подходящи за използване, като жилищни сгради, хотели и болници. Ако е необходимо, те могат да бъдат разглобени за последваща инсталация на друго място.

 

Според компанията Living Building са подходящи и за небостъргачи с максимум 200 етажа. За сравнение, Бурж Халифа, най-високата структура в света, има 163 етажа. Цената на отделните модули не е посочена. Известно е, че 20-апартаментна сграда от Broad Group с площ от 2 948 m² струва по-малко от $3 милиона, без доставка.

Източник: broad.com