Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ДЕСЕТИ ДЕКЕМВРИ АД

десети декември ад плевен

За нас

Дружеството ДЕСЕТИ ДЕКЕМВРИ АД е създадено в началото на 40-те, като малко предприятие за производство на винарски и пивоварни машини и оборудване със седалище град Плевен. През 1963 година, става Държавно предприятие за производство на винарски и пивоварни машини.

През 1977 година производствените мощности на дружеството претърпяват преструктуриране. Значителна част от производствената листа стават машините и технологичните линии за преработка на пластмаси. Фирмата е акционерно дружество с 24% акции – държавна собственост и 76% на други акционери. Фирмата има едностепенна система на управление от съвета на Директорите. Представлява се от Изпълнителен директор. Предмета на дейност включва производство, маркетинг и инженеринг в областите:

– машини за преработка на пластмаси.
– листоогъване.
– съставни части за комплексни производствено-технологични линии.
– търговска дейност.

ДЕСЕТИ ДЕКЕМВРИ АД е дружество, разполагащо с квалифициран екип от амбициозни работници и натрупало зад гърба си дългогодишна история. Благодарение на редица предпоставки, фирмата е успяла да се наложи на пазара с добър авторитет на коректен, предпочитан и надежден партньор.

Основно производство

– Машини за пластмаса: бласт-машини за издуване на бутилки, туби, флакони и др. под. с обем от 0,025 л. до 100 л.
– Производствени линии за полипропиленови нишки, полиетиленови мрежести ръкави за опаковки, полистиролно фолио за вакуумна опаковка, чаши за еднократна употреба – Машини за огъване на ламарина – с въртящо се рамо и абкант.
– Технологични линии за рециклиране на използвани пластмаси и автомобилни гуми с изключителен екологичен ефект.
– Производство на общо промишлено оборудване и детайли от конструктивна и неръждаема стомана по изисквания и документация на клиента.
– Въвеждане в експлоатация на произвежданото оборудване Фирмата има конструкторско-технологично звено.

Както конструкторския, така и технологичният отдели са способни да разработват и внедряват всички машини и оборудване в рамките на производствения диапазон на фирмата, както и нестандартно и специално оборудване. Дейността на звеното е концентрира върху разработване на нови конструкции и технологични процеси, усъвършенстване нас съществуващите, внедряването на разработките и процесите в производството и техническо съпровождане на целия производствен процес.

При необходимост се ползват външни услуги за изработване на инструменти, нестандартно оборудване и производствено коопериране. Висококвалифицираната инженерна и производствена работна сила и оборудването на съответното ниво позволяват на фирмата да изпълнява успешно и висококачествено договорите си. Изискванията на вътрешния и външния пазар се задоволяват напълно чрез използване на посочените технически и човешки ресурси.

През целия период на развитието си фирмата е постигнала добра репутация на вътрешния и външния пазар. Високото качество и съвременното техническо ниво на изделията подпомагат поддържането интереса на клиента. От 10 години фирмата изнася продукцията си в много страни. Изнасяните изделия предлагат добра конструкция на световно техническо ниво при атрактивни за международния пазар цени. В момента около 80% от производствената продукция се реализира в чужбина. Основните международни клиенти са фирми от страните на ОНД: Русия, Украйна, Грузия, Беларус, Молдова, Турция, Египет, Израел, Македония, Сърбия, Албания.

 

Контакти