Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Еми АД

Еми АД - Силистра

Фирма „ЕМИ“ АД Силистра е създадена през 1971 г. с първоначален предмет на дейност проектиране и производство на детски играчки. През значителен период от време предприятието е било едно от най-големите в този отрасъл на леката промишленост.

През 1992 г. във фирмата се разработва инструментална екипировка. Започва производството на широка номенклатура електрически разклонители и контакти с търговската марка ШАКОН – Белгия. До 2000 г. производството е основно за „ЕМИ“ АД заедно с производството на шприцформи, щанци, пресформи и друга инструментална екипировка.

От 2000 г. се сформира екип от ръководни кадри, инженерен състав, специалисти и работници с богат опит в областта на машиностроенето. По-конкретно в проектиране, конструиране и изработка на лентоотрезни машини за метал.

Фирмата е разположена върху площ от 26 000 м² от които над 10 000 м² за закрити производствени цехове, складове и спомагателни помещения.

„ЕМИ“ АД е частно предприятие, оборудвано с всички необходими технологични машини и съоръжения за производството на лентоотрезни машини. Производствената гама включва машини от типоразмерите 300, 420, 500, 800 които намират много добър прием на вътрешния и външен пазар.

Контакти