Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Компакс АД

Компакс

Акционерно дружество „КОМПАКС“, основано през 1997 г., е наследник на „Compass Firmware“ – една от първите частни български компании, основана през 1989 година.

Специалистите на дружеството са висококвалифицирани конструктори в областта на електрониката и машиностроенето, програмисти и технолози.

Дружеството притежава собствена материална база и производствени мощности, които дават възможност за затваряне на пълен цикъл – зараждането на идеята, разработване на проекта и неговото материализиране.

Клиентите на “КОМПАКС” АД в страната и чужбина ползват удобството на пълно гаранционно и сервизно обслужване.
Всички изделия са придружени от съответната документация и сертификати.
Производствените мощности, с които разполага фирмата, позволяват собствено производство на механичните конструкции и електрооборудване, а така също и на серийното производство на редица изделия:

 • Машини за пакетиране на насипни, прахообразни продукти и течности от 2 г до 25 кг. В това число: захар, ориз, леща, боб, ядки, подправки, царевични пръчици, козметика, кафе, чай, фуражи, торове, торф и др.
 • Машини за пакетиране на насипни товари до 50 кг. в чували със зашиване и във вентилни торби.
  Хоризонтални пакетиращи машини за единични изделия – вафли, кроасани, солети, стекове от чашки за еднократна употреба и др.
 • Машини за термоформоване на термопластични материали за производство на чаши за кафе, кофички за кисело мляко, за сокове, бутилки и др. от гранулиран полистирол или от екструдирано фолио.
  Блистер машини от типа „формоване-пълнене-залепване“ за разфасовки на мед, конфитюри, майонеза, солети и др.

“КОМПАКС” АД

разработва и внедрява нестандартно оборудване и агрегатни машини, промишлени инсталации и машини за строителството, фуражни цехове, бетоносмесителни възли и обособени части за тях.
Основните цели на дружеството са проектиране, конструиране, производство и въвеждане на технологично оборудване “под ключ”. Някои по-характерни реализации на “КОМПАКС” АД, илюстриращи възможностите на дружеството:

 • Автоматизирани системи за дозиране, пълнене и зашиване на чували с фураж, брашно, химически торове и други насипни материали.
 • Комплексно оборудване за дозиране и смесване на фуражи. Управление на цялостен технологичен процес.
 • Опаковъчно оборудване (вертикални и хоризонтални машини) с гама обемни, шнекови и тегловни дозатори за насипни, прахообразни и течни продукти в диапазон от 2 гр. до 25 кг.
 • Комплексно оборудване за автоматизирано производство на строителни елементи – фасадни и градивни тухли, бордюри, плочи и други, чрез вибропресоване.
 • Контрол на влажност, температура, скорост и посока на вятъра в оранжерии. Контрол на изкуствен климат и управление на технологични процеси в химически производства.
 • Роботизирани лазерни комплеси за маркиране, пробиване, рязане и профилиране на дървени, плексигласови и метални плоскости.

Системите за управление на “КОМПАКС” АД са инсталирани и успешно работят на обекти по цял свят. В това число България, Русия, Гърция, Украйна, Полша, Македония, Румъния, Франция, Нигерия, Иран. Представени в машиностроенето, химическа промишленост, роботиката, строителна механизация, електрониката, селското стопанство и др.
Потенциала и професионализма на нашите специалисти позволяват решаване на комплексни задачи според изискванията на клиента, което прави повечето разработки уникални.

Контакти