Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Агра – международно изложение

agra

This event has ended

Международната селскостопанска изложба АГРА обхваща всички направления и сектори на селското стопанство – наука, практика, технологии, техника, продукти, услуги. Представя най-доброто от постиженията на науката и бизнеса и най-полезното за фермерите и специалистите. Изложбата се утвърди като портал на иновации за селското стопанство в Югоизточна Европа и форум за успешни делови проекти.

 

30-ото издание на АГРА отново се организира под егидата на Министерството на земеделието,  храните и горите.

АГРА 2020 накратко

  • Изложители – 400  от 19  държави
  • Посетители – близо 42 000 от България и Европа
  • Медийно отразяване –  220 публикации в различен тип медии

 

Агробизнес и високи технологии

Със своето специфично ноу-хау АГРА стана предпочитано място за презентиране на новости, в които са внедрени високи технологии и които стават все по-търсени на пазара.  Водещи компании имат възможност да представят  на живо продукти за дигитализация и прецизност на земеделието, за модернизиране на животновъдството и за ускоряване на търговията.  Тук те намират своите клиенти, тъй като изложбата е предпочитана от фермерите в България и съседните балкански държави.

 

Фермерството на 21 век

Селскостопанските производители могат да намерят решения за осъвременяване на земеделските и животновъдните ферми. Нови сортове зърнени култури, адаптирани към промените в климата, технологии и специална селекция на растения за екологично отглеждане, безвредни торове и препарати са само част от разработките, които се предлагат от световни производители и научни институти. През последните години се разшири представянето на сектор „Животновъдство“ както с високопродуктивни породи, така и с цялостно оборудване за стопанства. Сред основните акценти е и мултифункционалната техника.

 

Съпътстваща програма
В съпътстващата програма на изложбата се включват събития с широк тематичен обхват, които създават мрежа  за актуална информация относно модели за бизнес, финансиране, перспективни тенденции.

Партньори
Основен партньор на АГРА е Селскостопанската  академия, като участват всички научни институти от нейния състав. За организирането и провеждането на изложбата допринасят също редица браншови сдружения.