Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изложение Светът на мебелите

светът на мебелите

This event has ended

Светът на мебелите – международно изложение за обзавеждане, интериорен текстил и аксесоари за дома.

Периодичност: Ежегодно
Поредност: 
16-о издание
Място на провеждане: 
Интер Експо Център – София
Профил: 
Обзавеждане за дома, офиса и хотела – корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, градински мебели, интериорен текстил.
Целева група: 
Специалисти и широка публика.
Работно време за посетители:
18-20 март от 10:00 – 18:30 ч., на 21 март от 10:00 – 16:00 ч.
Достъп:
онлайн регистрация, билети и покани.
Организатори: Интер Експо Център
 иБраншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост /БКДМП/.

СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ

е специализирано изложение за всички видове мебели и интериорен текстил, форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането.
Изложбата има за цел да събере на едно място различни стилове, класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели. Да създаде палитра от възможности, благодарение на която потребителят да получи отговори и да направи избор сред водещите български производители и представителите на чуждестранни марки.

Профил на Светът на мебелите:

  • Корпусни мебели ;
  • Тапицирани мебели;
  • Матраци и подматрачни рамки;
  • Маси и столове;
  • Офис мебели;
  • Интериорен текстил;
  • Други.

От 2012 г. СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ се провеждат  заедно, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител. възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място. От машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт.
Последното издание на двете изложения беше посетено от над 12 000 души от България и 30 други държави. В изложенията участваха 190 фирми от общо 11 държави, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 m².

Паралелното провеждане на двете събития през последните седем години даде необходимия тласък в положителна посока. Силното развитие на бранша, както и централното място на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ за сектора, създадоха предпоставки изложението да се провежда самостоятелно. През 2020 специализираното изложение променя формата си и обогатява тематичния си обхват.