Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Винария – международна изложба за лозарство и винарство

vinaria

This event has ended

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ е най-престижната сцена за премиери в бранша в рамките на Югоизточна Европа. Тя демонстрира богата селекция от напитки. Oт автентични местни продукти до световни марки, комбинации от старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. Изложбата показва бъдещето на винарската индустрия – нови сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Така привлича интереса на широк кръг специалисти, еножурналисти, ключови търговци и ценители.

29-ото издание на ВИНАРИЯ отново се организира под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите със съдействието на  Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

ВИНАРИЯ 2020 накратко

  •     Изложители – 117 от 10 държави;
  •     Посетители – близо  42 000 от България и Европа;
  •     Ръст на ангажираните изложбени площи – 4%;
  •     Медийно отразяване –  над  300 публикации в национални, регионални и специализирани медии.

Индустриални иновации
Технологичната  зона  представя впечатляваща панорама от новости за всички сегменти на лозаро-винарската индустрия. Oт нови сортове грозде и техника за създаване на лозя до оборудване за преработка на суровината  и съхранение на готовия продукт.

Град на виното и деликатесите
Той е най-значимото място  за презентиране на нови колекции вина, спиртни напитки, храни и деликатеси пред специалисти и потребители в България. Просторното изложбено пространство и неговата атрактивна визия дават възможност за организиране на открояващи се презентации, дегустации, майсторски класове и други събития.

Уникална атмосфера
Обновената концепция  на ВИНАРИЯ  допринася за създаване на една неповторима атмосфера, в която се разкриват магията на виното и  тайните на неговото производство. Това привлича представители на бизнеса от различни сектори на лозарството и винарството, десетки хиляди специалисти и ценители от България и Европа. Така се изгражда платформа за  взаимодействие между тях.