Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

iOS 16 може да е най-радикалната актуализация на iPhone от години

iOS 16

iOS 16 може да е най-радикалната актуализация на iPhone от години с акцент върху заключения екран.

С наближаването на WWDC се появяват слухове за една от предстоящите актуализации на Apple. Очаква се iOS 16 да получи няколко значителни нови функции, включително подобрения в заключения екран на iPhone.

Според Марк Гурман ще има допълнителни подобрения в приложенията за известия, съобщения и здраве. Също така и помощ за многозадачната работа на iPad.

Същественото обаче е, че ще бъде променен дизайнът на заключения екран. От дебюта на iOS през 2007 г. не сме виждали големи промени в него. С изключение на прекия път към Camera и известието „Today“, което ви дава кратък преглед на деня ви. Въпреки това скоро може да видим интерактивни уиджети. А също така и още едно предимство за потребителите на iPhone 14. При него винаги включеният екран ще може постоянно да показва известия благодарение на новия дисплей.

Тъй като iOS 15 вероятно беше версия, която се отдръпна от основните функции и се съсредоточи върху съществуващите. Изглежда, че iOS 16 ще продължи с пълна сила да предлага нови функции. Те ще променят начина, по който управлявате съдържанието си.

Заключен екран със забавен facelift

facelift

Разбира се, по-нататъшните подобрения в Messages и Health ще са добре дошли. Въпреки че би било добре Health да се появи като самостоятелно приложение в iPad и Apple Watch.

Мултитаскингът на iPad явно е бил костелив орех за Apple. Виждали сме до три различни начина за управление на три прозореца. Но заключеният екран на iPhone е нещо, което е оставено на заден план.

Известията бяха преработени и подобрени в iOS 12, а в iOS 15 беше добавен изглед „Today“. Той показва времето за деня на самия екран, но при заключване не беше направено нищо съществено.

Уиджетите промениха дизайна на началните ни екрани в iOS. Има възможност заключеният екран да претърпи същата промяна с уиджети и в други аспекти. Известия, които изглеждат по подобен начин на Apple Watch и които могат да се показват дори когато iPhone 14 е в режим на ниска консумация на енергия, биха били полезно допълнение.

Очакванията за iOS 16 да покрие доста чакани във времето функционалности.

Още интересни статии.